НЮ ЙОРК ПРО 2014

И тази година Ню Йорк Про бе спечелено от Мамду Елсбиай или по-известен като Биг Рами. Въпреки респираторните си проблеми преди няколко месеца, които бяха наложили хоспитализирането му, Големият Рами не само защити успешно титлата си, но и даде много сериозна заявка за топ три на тазгодишното петдесето издание на Мр.Олимпия. Победата в Ню Йорк му гарантира участитето там, но трябва да споменем, че рангът на състезанието бе повишен и класиралите се на второ, трето, четвърто и пето място вече получават с по 1 точка повече, в сравнение с миналата година.

Да, Рами не беше релефен колкото миналата година, но определено беше добавил някой и друг килограм мускулна маса, особено в бедрата. Неговият наставник, не кой да е, а Денис Джеймс заяви, че тежащият 132 кг Рами, е бил само на 85% от най-добрата си форма. А до Олимпия има цели 4 месеца.

В първото сравнително позиране бяха извикани само Рами и Хуан Морел, като египтянинът надделя във всичките осем пози. Но ако Морел трябва да бъде разглеждан самостоятелно, той се намираше в най-добрата си форма, а отлично развитите му гърди дългите бицепси напомнят силно на физиката на Кевин Леврон. Ако продължи да се развива по същия начин, с фокус върху краката, той определено ще спечели голямо състезание и дори може да влезе в топ шест на Олимпия.

Третият Джон Делароса притежаваше балансирано развити мускулни групи, но му липсваше малко повече острото. Разочароващо бе донякъде представянето на Лайнъл Байеки, който също не показа добра форма. И двамата спокойно можеха да бъдат победени от петия в крайното класиране Макс Чарлз. Добро впечатление със страхотното си класическо позиране и върхова форма остави и Мариус Дона, който можеше поне да бъде извикан за сравнение в първата шестица, но съдиите не му дадоха този шанс и го оставиха на осмо място.

Всяко изминало състезание тази година ни прави все по нетърпеливи за юбилейното, петдесето издание на Олимпия, което се очертава да бъде титанично. Тук можете да следите списъка с класиралите се до момента участници и точките на останалите:

http://www.ifbbpro.com/2014-olympia-qualification-series/

КЛАСИРАНЕ:

1 Mamdouh Elssbiay (Биг Рами)

2 Juan Morel (Хуан Морел)

3 Jon Delarosa (Джон Делароса)

4 Lionel Beyeke (Лайнъл Байеки)

5 Max Charles (Макс Чарлз)

6 Daniel Toth (Даниел Тот)

7 Michael Kefalianos (Майкъл Кефалианос)

8 Marius Dohne (Мариус Дона)

9 Constantinos Demetriou (Константиниус Деметриу)

10 Sergey Shelestov (Сергей Шелестов)

11 Akim Williams (Аким Уилямс)

12 Jeff Beckham (Джеф Бекъм)

13 Henri-Pierre Ano (Хенри-Пиер Ано)

14 Eboni Wilson (Ебъни Уилсън)

15 Saiid Tejan-Kamara (Саид Техан-Камара)

Написано за www.bodyconstructor.com

Comments are closed.