Женското присъствие на Арнолд Класик 2014

Фигура

Кандис Кийн триумфира с втората си последователна победа в дисциплината Фигура. За това донякъде ѝ помогнаха предишните победителки Никол Уилкинс и Ерин Стерн, първата с оттеглянето си, а 2-рата с контузията си в рамото. Тя представи физика с приятни извивки и заоблени рамене. Мускулният и тонус също бе добре изразен. Дори коремната и преса, която е по принцип слаба за нея част, бе добре очертана. След състезанието тя сподели, че има намерение догодина да затвърди успеха си. По време на преджъджинга обаче, опасно близо до нея стоеше класиралата се втора Хедър Дийс. Въпреки, че имаше оптимални мускулни размери, релефът ѝ бе недостатъчно добре изразен. 3-тата Камала Родригез показа едновременно мускулесто и женствено излъчване, нещо изключително рядко сред жените и уникално за нея. Тя е бивша състезателка във фитнес дисциплината, но недоброто и представяне в рунда на свободните съчетания я принуди да премине във Фигура. 4-та се класира Ан Титоун, която е с индиански корени, а скокът и от миналогодишното 11-то място е повече от впечатляващ. В топ 6 намериха място и Кандис Луис и Дженифър Стробо, съответно 5-та и 6-та.

Фитнес

Тазгодишното състезание във Фитнес дисциплината показа, че преди да минат и двата рунда, не можем да си правим заключения за класирането. След първия сравнителен рунд, за всички бе ясно, че топ 3 ще бъдат Реджина Де Силва, Танджи Джонсън и Бетани Систернино. След втория рунд на свободните съчетания обаче, крайното класиране изглеждаше по различен начин. Тези три дами останаха съответно 2-ра, 3-та и 4-та, а на 1-вото място се изкачи Оксана Гришина. На Олимпия през септември тя за малко да спечели, но Адела Гарсия, която тогава се наложи над нея, сега не участваше. Това с което в крайна сметка Оксана успя победи конкурентките си, бе сценичното поведение, любовта на публиката и най-вече с изключително разчупеното си съчетания. На Олимпия през септември тя бе със страховит грим и представи едно по-мрачно съчетание. Тази година руската ветеранка отново заложи на различното – съчетанието ѝ бе на стриптизьорски пилон, на който тя показа както секси движения, така и забележителни физичеси качества. Видео от свободното съчетания на Оксана Гришина можете да гледате тук – http://www.youtube.com/watch?v=0ebX6gxutME

Бикини

Откакто дисциплината бикини при жените е включена в Арнолд Класик през 2011, всяка година нова шампионка е коронована. И тази година не е изключение, тъй като Ашли Колтвайзер стана четвъртата Мис Бикини. Тя спечели последната Бикини Олимпия и сега доказа, че това не е било просто късмет. Последните си три състезания в които е участвала, е печелила, а не е била под второ място в последните седем. Сега продължава с победната си серия. Просто изглеждаше зашеметяващо в зелените си бански и представи една наистина завършена визия. Втората Яшира Робълс беше труден съперник със своята пропорционална физика ѝ тънка талия. За нея може би е неуспех, че отново е 2-ра (както на Арнолд Класик 2013 и Олимпия 2013), но както сме свикнали да виждаме в този спорт – въпрос на време е вторият да стане първи. Аманда Латона от Лас Вегас беше фаворитката на публиката, но остана 3-та, въпреки добрата си кондиция и увереното сценично поведение. При последното си участие на Арнолд Класик през 2011 се класира шеста, така че определено вечерта бе успешна за нея. Стейси Александър, която се състезава откакто съществува бикини дисциплинат, се класира 5-та, отстъпвайки 4-тото място на Наталия Мело. Миналогодишната победителка пък Индия Паулино остана едва 6-та, може би заради леко меката си визия.

К Л А С И Р А Н Е

ФИГУРА:
1. Кандис Кийн
2. Хедър Дийс
3. Камала Родригез
4. Ан Титоун
5. Кандис Луис
6. Дженифър Стробо

ФИТНЕС:
1. Оксана Гришина
2. Реджина Де Силва
3. Танджи Джонсън
4. Бетани Систернино
5. Триш Уорън
6. Риал Гребър

БИКИНИ:
1. Ашли Колтвайзер
2. Яшира Робълс
3. Аманда Латона
4. Наталия Мело
5. Стейси Александър
6. Индия Паулино

Написано за www.bodyconstructor.com

Comments are closed.