Как да стоим релефни само с помощта на хранителни добавки и диета ?

Задържането на релефа за продължително време е не по-малко трудно от самото му постигане. Особено трудно става, когато изсушения вид се поддържа без стероиди. Наложително е приема на въглехидрати да е средно нисък (малко по-висок от този който сте приемали за постигането на релефа), като това налага приема на доста хранителни добавки, които да задържат мускулните обеми и тонус. По-долу ще разгледаме поотделно най-важните добавки, които трябва да приемате, за да поддържате добро ниво на метаболизма си и сух вид. Но първо да обърнем малко повече внимание на храненето.

Консумацията на сол трябва да е сведена до минимум, тъй като натрия задържа подкожна вода и мускулите губят своята дефиниция. В същото време за да стоят мускулните клетки изпълнени, е необходим калий. Препоръчваме използването на калиева сол, в съотношение калий:натрий – 3:1. Задължително е солта да е йодирана за да се поддържа оптималната функция на щитовидната жлеза и секрецията на тироидните хормони Т3 и Т4, главните контролиращи метаболизма на мазнините. Ако набавяте белтъчините си от риба, то тя задължително трябва да бъде речна и прясна, тъй като морските и замразените риби са доста солени. Включете и естествени билкови диуретици ако не можете да се справите с водната задръжка.

Въглехидратите трябва да бъдат предимно сложни, защото простите стимулират отделянето на инсулин, а той ше доведе до отлагане на подкожни мазини и подпухнал вид. Избягвайте овесените ядки и други глутен съдържащи храни, защото той също води до задръжка на подкожна вода. Не приемайте соеви ядки или соев протеин, тъй като в определена доза може да се повиши секрецията на естроген, който също води до отлагане на мазнини и вода. Веднъж на няколко дни, изкарайте един без никакви въглехидрати. Това ще стимулира силно растежния хормон, като нивата му могат се покачат до 7 пъти. Растежния хормон контролира метаболизма както на белтъчините, така и на мазнините. Честото хранене засилва обмяната на веществата и премахва чувството за глад.

Накратко за тренировките – за да стоят мускулите твърди, плътни и с повишен тонус, трябва силовите тренировки да са водещи, а аеробиката да е сведена до минимум. Това налага плътността на тренировката да се повиши, за да се стимулира метаболизма на мазнините, и да се компенсира липсата на аеробна тренировка. След силовата тренировка метаболизмът остава забързан още няколко часа, докато след аеробиката, този ефект го няма. Ако тренировката ви е с продължителност 1 час, опитайте да направите същата тренировка за 40 минути. Използването на големи тежести е задължително за постигане на висок енергоразход и твърдост на мускулите. Но за да имате сили, енергия и мотивация за такива тренировки, трябва да обърнете повече внимание на предтренировъчните продукти. Веднъж на 1-2 седмици направете кръгова тренировка натоварваща цялото тяло.

Преди тренировка приемете 200-400 мг кофеин в комбинация с аргининов бустер. Кофеина възбужда нервната система и в същото време действа обезболяващо. Бустерът трябва да е аргининов, а не креатинов по няколко причини. Първата е, че креатиновите бустери често съдържат монохидрат, който задържа вода. Освен това, аргининовите бустери подобряват азотния баланс, което ще доведе доизпъкнали кръвоносните съдове по повърхността на мускулите, което спомага за визията на сухия вид. Добавете и 1 000 – 2 000 мг л-карнитин, който транспортира мастните киселини в митохондрите на мускулните клетки, където се изгарят като енергия.

Добавките стимулиращи тестостерона като трибулуса, екдизона, цинка и магнезия са задължителни. Високите нива на тестостерона освен, че помагат за мускулното развитие, пречат на отлагането на мазнини, особено в коремната област. Силен метаболизъм може да поддържате и като приемете доза синефрин сутрин на гладно.

Добавките които нямат място в суплементарния ви план са креатин монохидрата, глутамина, казеиновия и соевия протеин, гейнърите.

Написано за www.bodyconstructor.com

Comments are closed.