Измамните сайтове за отслабване

Вероятно много от вас са попадали на тези блогове, в които даден човек споделя за тайната на своя успех. В същото време той рекламира продукта, като публикува и откъде да си го поръчате. Преди да се подведете по тези лъскави, но и измамни реклами, трябва да се запознаете със следното:

1. Тези „блогове” всъщност са платени сайтове зад които НЕ стои добронамерен любител, който споделя с вас. Тези блогове се държат от хора, които искат да направят пари от наивността на хората. Затова и рекламите им се публикуват в сайтове където вероятността на тях да попаднат незапознати с материята хора е много голяма.

2. Тези блогове публикуват рекламни банери в най-посещаваните сайтове, където рекламата за седмица възлиза на 1000 и повече лева. Няма логика това да се прави, освен ако не се цели печалба. Блоговете и самия сайт за поръчка са на един и същ собственик.

3. Популярността на тези сайтове се дължи освен на това че се публукуват в най-посещаваните сайтове, но и в това че се пишат фалшиви коментари. Самите собственици си пишат коментари в блога като хвалят продукта. Ако вие решите да напишете коментар, то той няма да бъде качен в блога, а изпратен за одобрение от собственика.

4. Снимките „преди и след” в повечето случаи  са неавтентични.  Обявява се, че прогреса е направен за 4 седмици, но всъщност никъде няма дата на снимките и това за колко време реално е напрвен прогреса остава тайна. Трябва да знаете, че дори и снимките да не са обработени, голяма роля игрят различните светлина и тен, позинг и перспектива. Дори в някои случаи използваните снимки не са обвързани със самия продукт, а са взети от някои чуждестранен конкурс или любителски форум.

5. Самите продукти в повечето случаи съдържат евтина хранителна добавка в малка доза, като реалната цена за нея е няколкократно надхвърляна. В повечето случаи това са обикновен креатин, аргинин или антиоксидант – продукти които лесно могат да се намерят във всеки магазин за хранителни добавки, та дори и аптека.

6. Сайтовете за поръчка са направени лъскави и привлекателни, но реално функциите на самия сайт са нищожни – само картинки и поле за поръчка, никаква по-подробна информация. Дори използваните снимки на професионалисти за рекламите не са с платени права, а изтеглени от първата търсачка. Това че на сайта има снимка на даден атлет, не означава че той реално изпозлва този продукт.

Най-често изпозлваните рекламни лозунги са:
„Стани здрав и твърд като скала”
„Изчисти се за по-малко от 4 седмици”
„Оформи мускулите си”

В някои блогове дори пише че не се нуждаете от правилно хранене и тренировки повече от 30 мин дневно, което е несериозно твърдение. Не се подвеждайте по подобни сайтове които ви гарантират успех без труд от ваша страна. Вместо да си дадете парите на вятъра, може да посетите фитнес залат и да се обърнете към квалифициран треньор.

Друг често срещан рекламен трик е на кутиите на протеините. Те гласят „100% Whey Protein”(100% Суроватъчен протеин). Това НЕ означава, че 100% от съдържанието в кутията е суроватъчен протеин, а че 100% от протеина в кутията е суроватъчен. Рядко процента протеин надхвърля 80%.

Написано за www.bodyconstructor.com

Comments are closed.