Състезанията през 2012 година

В края на миналата седмица се проведоха всички състезания от пролетния полусезон от спортния календар на БФКФ, а именно Турнир Пловдив и Републиканското Първенство за Юноши и Младежи в гр.Карлово.

Турнирът в Пловдив се състоя на 21 април (в събота) и се проведе в 2 кръга. Сутринта бяха категориите за  жени и категориите за мъже от класическия културизъм, а следобед – тези от мъже културизъм. Турнирът бе и квалификация за националния отбор за Балканското и Европейското първенство, които ще се проведат съответно на 27-29 април в Сърбия и на 3-7 май в Испания.  Затова и на участниците се позволяваше 2 кг толеранс относно теглото им. Участие взеха 61 състезателя. Абсолютен шампион на турнира стана Красимир Сарафов, а пълното класиране може да видите ТУК.

Републиканското Първенство за Юноши и Младежи в гр.Карлово се проведе на 22 април (в неделя). Участие взеха 37 състезателя,  значително повече в сравнение с миналите години, тъй като по новият правилник в категориите за младежи имат право да участват състезатели, навършили или навършващи през тази година не повече от 23 години (до сега възрастта беше 21 години). Юношите са отново до и включително 18 години, както през последните няколко години (с изключение на 2010 г., когато възрастта бе 19 години). Абсолютен шампион на първенството стана Атанас Димитров, който повтори успеха си от 2010 г. в гр.София. Пълното класиране ще намерите ТУК.

През есенния полусезон от националния спортен календар ни предстоят 4 състезания – турнирите Радо Джим (25-26 август, Сандански) и Мечката (01-02 септември, Бургас), както и републиканските първенства по културизъм (08-09 септември, Варна) и класически културизъм (10-11 ноември, Стара Загора).

В световен мащаб пък, ще бъдем домакини за първи път на Световното Първенство по Класически Културизъм през ноември в гр.София.  Световното първенство по културизъм пък ще се проведе също през ноември (от 6-ти до 11-ти), но в Еквадор. Турнирът Арнолд Класик Европа ще бъде отново в Испания и ще се проведе от 11-ти до 15-ти октомври.

Поздравяваме всички състезатели, взели участие в изминалите състезания, а на тези, които ще намерят и място в националния отбор, им пожелаваме успех на предстоящите състезания от международен характер.

Comments are closed.