THG-100, тайната на професионалистите!

Въведение
Tetrahydrogestrinone (тетрахидрогестринон, наричан още за по-кратко THG) е анаболен стероид, разработен от Патрик Арнолд. Той е с афинитет към андрогенните и прогестероновите рецептори, но не и към естрогенните. Препаратът е считан за проектантен, като е тясно свързан със забранените анаболни стероиди гестринон и тренболон. През 2003 г. е определен като недоказано ново лекарство от “Администрацията на Храните и Лекарствата” (FDA), а по-късно и през 2005 г.

Фармакология
Проучванията на стурктурната му активност показват, че действието на лекарството е изключително силно, надминавайки по еквивалентна доза всички известните досега анаболни стероиди. Той е много мощен агонист на андрогенните и прогестероновите рецептори, около 10 пъти по-мощен в сравнение с препарати като нандролон или тренболон, но в същото време без естрогенна активност. Установено е, че се свързва с андрогенните рецептори със сходен афинитет като дихидротестостерон, което предизвиква усилен растеж на мускулната тъкан. Според Патрик Арнолд, заради силното му действие, никога не му се е налагало да снабдява със значителни количества скандалната лаборатория BALCO, тъй като “само няколко капки под езика” били достатъчна доза.

Метод на действие
Когато THG достигне ядрото на клетката, той се свързва с андрогенния рецептор на лиганд-свързващия джоб. Тук той променя изразяването на различни гени, активирайки няколко анаболни и андрогенни функции.
Лигандовата структура е тази, която определя броя на взаимодействията, които могат да се осъществят с андрогенния рецептор при лиганд-свързващото поле на действие. Дори малки изменения в структурата на лиганда имат голямо влияние върху здравината на взаимодействията, които лиганд има с андрогенния рецептор. THG, притежавайки висок афинитет, осъществява повече ван дер Ваалс връзки с рецептора, отколкото много други стероиди. Именно този по-висок афинитет на THG и специфичната му геометрия са тези, които правят взаимодействията с андрогенните рецептори толкова силни, които от своя страна водят до силното действие на THG.

Странични ефекти
Страничните ефекти от продължителната употреба е вероятно да включват безплодие при мъжете и жените, акне и окосмяване при жените. За разлика от повечето други анаболни стероиди, THG също се свързва с висок афинитет към глюкокортикоидния рецептор и това може да доведе до допълнително намаляване на теглото, също така е вероятно да причини и допълнителни странични ефекти, като например имуносупресия (потискане на имунната система).

История
За известно време THG беше определен като “невидим” и с негова помощ се подобри световния рекорд в леката атлетика, когато се използваше от няколко високопоставени победители и златни медалисти, като спринтьора Марион Джоунс, който подаде оставка от атлетическата си кариерата през 2007 г., след като призна че е използвал THG преди олимпиадата в Сидни 2000, когато е спечелил три златни медала. THG се използва и от британския атлет Дуейн Чеймбърз и от Мейджър Лийг, Джейсън Гиамби.
THG е разработен от Патрик Арнолд за Bay Area, кооперативна лаборатория (BALCO). Фирмата произвежда лекарството чрез паладий – въглен катализира хидрогениране от гестринон, вещество, използвано в гинекологията за лечение на ендометриоза.
През 2003 г. в САЩ ​​спринтовият треньорът Тревър Греъм даде спринцовка, съдържаща следи от THG  на антидопингова агенция (USADA). Това помогна на Дон Катлин, основател и тогавашeн директор на UCLA олимпийската аналитична лаборатория за идентифициране и разработване на тест за THG.

Опаковка: 20 таблетки х 100 мг
Цена: 120 лв

Поръчай

Comments are closed.