Archive for the ‘Анализи’ Category

Thursday, August 7th, 2014

Анализ на тренировъчния процес на Добри Делев 2 седмици преди сцената

Monday, May 21st, 2012

Здравейте, вече съм 101 кг и съм почти готов за голямата сцена, влизането в категория няма да ми е проблем. Менюто ми е съставено главно от яйца, месо, зеленчуци, а понякога и от пълнозърнести спагети, овесени и други ядки . Хранителните добавки са само BCAA, глутамин, протеин и въглехидрати тип “витарго” (само след тренировка). Днес заснехме и видео с тренировката ми за ръце с д-р Светомир Хубенов, специално за списание “Мускули и Фитнес”. Очаквайте и самото видео съвсем скоро. Утре е последният ми почивен ден от силовите тренировки, преди да замина за Америка. След няколко дни на 27 май летя със самолета, а самото състезание е на 2 юни. След него отново имам уредени няколко професионални фотосесии с най-добрите фотографи в света. Направих си измерване на подкожните мазнини, и резултатите бяха повече от добри:

тегло – 101 кг
височина – 171 см
телесни мазнини – 2.2 кг (2.2%)
мускулна маса – 71,7 кг

Като направим съпоставка с резултатите от преди 5 месеца, излиза, че съм загубил 8,5 кг мазнини и 7,1 кг мускули. Заради суплементите, които ползвам, кръвната ми плазма се е увеличила с около 1 л (около 20%), което е нормално. За 5 месеца съм намалил процента си на подкожните мазнини от 9,3% на 2,2%. Направих каквото трябва, сега остава да пожака най-доброто от себе си на сцената в Ню Йорк. Пожелайте ми успех!

Прилагам и видеоклип с тренировката ми за ръце, заснет и монтиран от д-р Светомир Хубенов специално за списание “Мускули и Фитнес”. Повече информация ще намерите в новия брой на самото списание!

Анализ на тренировъчния процес на Добри Делев за Пролетния сезон

Monday, April 30th, 2012

Здравейте, подготовката за тазгодишните състезания в САЩ върви чудесно, както може само да се убедите от приложените снимки. Увеличих малко въглехидратите и намалих мазнините, което доведе до по-нисък прием на калории, като това не ми пречи на силовите тренировки. Въпреки, че с храненето не съм толкова строг (през ден ям пица), не си позволявам да направя компромис с тренировките. Кардио правя сутрин на крос тренажора 1 час и следобед след тренировката правя 40 минути. До състезанията ми остава около месец подготовка, а те са именно:

- Southern California Bodybuilding contest in San Diego (June 9th) и
- Bev Francis contest (June 2th) in New York

В момента съм 106 кг и се готвя за участие в категория до 100 кг, а не както миналите години до 90.

Анализ на тренировъчния процес на Добри Делев за Декември

Thursday, December 29th, 2011

Здравейте отново. Тренировките през основния период вървят добре. В момента не се натоварвам прекалено, за да мога да дам всичко от себе си в предсъстезателната подготовка, която започва на 1-ви февруари и ще продължи до 26 май 2012, когато е и състезанието NPC California state 2012 в САЩ. Вече ще се състезавам в категория до 100 кг, а не както до сега в до 90 кг. Сега съм 115 кг в много добра форма. Днес на 29.12.2012 си направих измервания за определяне на състава на телесната маса (антропометрия). Ето и резултатите:

тегло – 115 кг
височина – 171 см
телесни мазнини – 10,7 кг (9,3%)
мускулна маса – 78,8 кг

Останалите  25,5 кг са сумарното тегло на скелета, органите и кръвната плазма. Като изчистя излишните 10,7 кг мазнини и изхвърля излишната извънклетъчна вода с обезводняването (около 5 кг), ще успея да влезна в категория до 100 кг. Естествено ще се стремя да запазя  мускулната си маса по време на нисковъглехидратната диета. Следете блога където ще публукувам снимки по време на подготовката си, както и новите измервания за сравнение на резултите. Пожелавам ви весели празници и успешна 2012 година.

Анализ на тренировъчния процес на Добри Делев за Октомври и Ноември

Saturday, November 19th, 2011

Здравейте, за последните 2 месеца, които бяха възстановяващ период, успях да задържа своите 115 кг. Храня се основно с конско и пилешко месо над 1 кг дневно. Силовите тренировки продължават да са тежки, като за момента не правя кардио. Тренирам 2 дни, последвани от 1 ден почивка. Остават ми още около 2-3 месеца основен период и от 10-ти февруари започвам диетата за предстоящите състезания. Едно от тях вероятно ще е в Калифорния на 26-ти Май.

Анализ на тренировъчния процес на Добри Делев за месец Септември

Tuesday, October 11th, 2011

Здравейте, основния ми период върви чудесно засега. За последните 2 месеца съм качил 6 кг и вече съм 115 кг. Мисля че това е максималното ми тегло за този ръст (172 см). Имам да изчиствам към 15 кг и вече ще се състезавам в категория до 100 кг, а не както досега – в до 90 кг. Мисля че размерите ми са добри за тази категория. Храня се сутрин с яйца, а през деня имам няколко хранения с конско месо или свинско филе, към които прибавям картофи или ориз. Тренирам 4 дни подред, последвани от 1 почивен ден и пак започвам тренировъчния сплит. Досега в основен период тренирах 2 дни към 1 почивка, но открих че с програма 4 към 1 успявам да се държа по-изчистен.

Анализ на тренировъчния процес на Добри Делев за месец Август

Tuesday, September 6th, 2011

Здравейте. В тренировките през април дадох приоритет на мускулните групи на гърдите и гърба. Тренировъчните дни бяха в съотношение 2 към 1 спрямо почивните. А самите тренировки бяха изцяло силови, без никакво кардио и ги провеждах в 19 ч, когато съм максимално зареден с енергия от храната, която включваше: около 1 кг конско месо, 10 яйца, 200 гр ориз и 100 гр овесени ядки. Добавките които приемах бяха суроватъчен протеин на прах 2 пъти дневно – след тренировка и преди лягане; глутамин 4 пъти дневно х 5 гр и аминокиселини BCAA в същата дозировка. Опитах да тренирам с по-големи тежести и резултатът беше на лице – достигнах тегло от 111 кг, максималното ми досега. За сега нямам конкретни бъдещи планове, тепърва ще обмислям предстоящите си цели и състезания. Това е за сега от мен, желая ви тежки и успешни тренировки!

Основния период на Добри Делев през Април

Saturday, April 30th, 2011

Здравейте, започнах отново основния си период за покачване на мускулна маса. Тази година новата ми цел е да покача състезателното си тегло и да участвам в категория до 100 кг, а не отново в до 90. За целта трябва да покача максимално мускулна маса за да уплътня категорията. В момента съм 109 кг като продължавам да покачвам тегло. Тренирам 2 дни подред, след което почивам 1 ден. Тренировките са изцяло силови и не включват кардио, провеждам ги в късния следобед, когато съм зареден с достатъчно енергия от храната. Храня се 4 пъти с конско месо през деня и 1 път заешко или скумрия. С месото хапвам и печени или варени картофи и задушени зеленчуци. Сутрин закусвам яйца. Добавките са само основните – суроватъчен протеин и креатин, глутамин.

Анализ на тренировъчния процес на Добри Делев за периода 15 Януари – 7 Февруари

Thursday, November 25th, 2010

Здравейте, остана 1 месец до състезанието за което се подготвям – Арнолд Класик. Вече съм увеличил кардиото като правя 1 час сутрин и още 1 час след тренировка. Въглехидратите съм ги изключил и ще заредя чак няколко дни преди самото състезание. Формата ми се подобрява и мисля че за оставащия месец ще успея да се подготвя на 100 процента.  Планирам да замина за САЩ една седмица по-рано за да се климатизирам и да привикна с разликата в часовото време. Това е засега, ще продължавам да ви държа в течение и да ви показвам още актуални снимки.

Анализ на тренировъчния процес на Добри Делев за периода 14 Декември – 14 Януари

Thursday, November 25th, 2010

Здравейте, подготовката ми за Арнолд Класик върви по план, а до състезанието остават почти 2 месеца. Вече съм 100 кг, като целта ми е да се състезавам в категория до 90 кг. До края на Януари не трябва да съм под 96 кг за да запазя максимално мускулната маса и да уплътня категорията. Вече започвам да зареждам с въглехидрати след 5 дни на ниски.  В дните с ниски въглехидрати ям 100 гр ориз и 2 банана. Тренирам двуразово всеки ден, като в сутрешната тренировка освен кардио включвам и корем и прасци.