Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Август 3rd, 2020, 11:37 pmОтговори на тема  [ 2 мнения ] 
 Всичко за стероиден цикъл 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: Декември 31st, 2010, 3:34 am
Мнения: 100
Мнение Всичко за стероиден цикъл
I.Стероидите повишават клетъчния и протеинов метаболизъм .С задържането на протеина изграждащите го амино киселини позволяват на тялото да направи нови мускулни клетки.С тези ефекти мускулите и силата ни расте.Тези медикаменти дирекно влияят на капсулите с кортизол в надбъбречната кора като ги блокират по време на цикъла.
Стероидите сами по себе си не са ефективни , ако ги използвате без тренировки не може да получите резултат.Дори се смята че използването им без тренировка от здрави хора е по вредно.
Ползите и вредите от стероидите са различни за всеки човек.Не си мислете защо някой ползва и става голям а вие не можете.На всеки типа на тялото , метаболизма и рецепторите улавящи медикаментите са различни. Или не си казвайте на него косата не му пада значи и на мен няма да ми падне всичко е възможно!
Ползването на стероиди е донякаде като наркотиците ,веднъж почнетели или усетите че постигате бързи резултати не може лесно да оставите тези лекарства . Дали веднъж в годината ще се появят страничните ефекти или веднъж на 25 год това само господ го знае .
Преди да започнете задължително си изледвайте черния дроб и сърцето(щитовидната жлеза , бъбреците , простатата и ракови и туморни образования също са в това число в зависимост от медикамента който ще ползвате). Ако сте прекарали хепатит б или имате прекалено високо кръвно стойте далеч от стероидите.
Ако на всяка цена сте решили да ползвате стойте далеч от неправилни цикли,високи дози и цикли по дълги от 12 седмици . Паузата между циклите трябва да е колкото самия цикъл+ терапията.
След цикъл пийте по около 4-5 литра вода на ден , водата осигурява изхвърлянето на токсините от тялото .През това време ако намалите солта изхвърлянето на токсини ще бъде още по бързо .


II. Схема на действие на стероидите.

https://www.dropbox.com/s/dblxjyexp459w ... k.gif?dl=0

Владеенето на биологичните и фармакологичните функции една важна стъпка за безопасната и ефективна употреба на стероиди.Стероидите, както и всички лекарства които ни интересуват , действат чрез манипулиране нивата на химикали които тялото вече произвежда .В случая синтетичния хормон тестостерон .Тестостеронът е установено при мъжете и жените, но той е далеч по-разпространени при мъжете. Това е хормон, който дава на мъжете окосмяване по лицето, дълбоки гласове и големи мускули.Когато даден потребител приема стероиди има няколко процеса които настъпват в организма .Първият процес, наречен абсорбция, е това как лекарството се прилага .Стероидите се приемат през устата,чрез интрамускулни инжексии и по рядко трансдермално.Когато са погълнати перорално като храна,преминават първо през стомаха.Киселините в стомаха събарят превозвачните вещества за да се одели тестостерона .След това се обработва от тънките черваи черния дроб за да влезе в кръвния поток.Инжектирането на стероиди заобикаля храносмилателния тракт и поставя лекарството директно в кръвния поток.Процеса на разпределение е, когато стероиди започне своята работа. Медикамента се движи в тялото чрез кръвта,тестостеронът, подобно на всички хормони, действа като химически пратеник на тялото.Когато стероидите се движат през тялото, те изпращат своето послание-свързват се с специализирани рецептори в клетките които пускат нови протеини.Тези протеини изграждат мускулната маса в целия организъм.Този процес се среща естествено в организма,и без използването на стероиди, но с тях се увеличи размерът на тестостерон в организма, както и честотата, по който те се свързват с протеините в клетките.Именно това увеличение на биологична активност, наречена рибонуклеинова киселина дейност, или РНК дейност, дава възможност на потребителите да увеличат своята мускулна маса.Когато се приемат орално тялото започва друг процес да се отърве от нежеланите токсини, свързани със стероиди.Метаболизмът се извършва през черния дроб, където се разпределят тези токсини установени и готови да се отделя от тялото. Колкото по-висока доза се поглъща от потребителя , толкова по-голям размер на токсините от тялото трябва да метаболизира.Детоксикацията на тялото е трудно за черния дроб и е един от най-вредните странични ефекти на стероидната употреба.След черния дроб тялото се отърва от токсините и отпадъците чрез екскреция.Това става чрез урината ,потнити жлези дори и чрез дишането .В случая тялото използва комбинация от трите.Затова лош дъх ,акне и мазна кожа са често свързани с използването на анаболни стероиди.

III. Излизане от стероиден цикъл

Много хора си мислят че приемането на стероиди ще бъде достатъчно за да бъдат с огромни мускули.Някои хора дори не са чували за РСТ ,ползването на хормонални препарати на сляпо е много глупава постъпка.РСТ идва от английски- ,,Post cycle therapy ‘’т.е. терапията след цикъла която ще ви помогне да възвърнете собственото произвотство на тестостерон.Приемането на стероиди подтиска или спира вашето собствено произвотво в резултат на това тестисите ви може да се смалят но това е времено .Когато изведнъж спрете подаването на тестостерон т.е. когато цикъла свърши .Ще се озовете в порехода до възвращенето на собствено произвотство .През това време е много възможно да спаднете на килограми ,за всеки който е важно възможно най-много запазване а вярвам че за всеки ползваш медикаменти е така терапията е задължителна.А какво е необходимо да се подбира за терапията и какви странични ефекти имат помощните вещества това ще се опитам да ви обясна.Тук първо трябва да се запознаете кои препарати колко подтискат собственото произвотсво според тяхното подбиране ще зависи вашето „излизане” от цикъла ето някои примери
Препарати които не подтискат: според изледванията това е провирона .Някои билдъри ползващи медикаменти смятат ,че анавар също не подтиска но за него още е оспорвано и не е научно доказано .
Слабо подтискащи Винстрол(стромба), Primobolan и др
Средно подтискащи:Тестостероновите естери ,метан анаполон и др
Най-силно подтискащи :Трен и дека
Както сами сте се досетили колкото по подтискащи препарати сте избрали толкова по бавно ще бъде възтановяването .Тук трябва да се има и предвид продължителноста на цикъла ако е по дълък от 12 седмици положението става още по лошо затова някои опитни билдери при по продължителни цикли използват прегнил и през самия цикъл.А когато спрете синтетичния тестостерон и не произвеждате собствен господари на тялото ви стават кортизола и естрогена както всички знаем това е последното което може да иска един боди билдер да се случи.Кортизола може да се блокира по време на цикъл от някои препарати от тук идва и до някаде бързото възтановяване но след цикъла той дори е в по голяма концентрация от нормалното както знаем кортизола е катаболен хормон има и много важни функции във тялото но в случая той кара мускулите ви да атрофират. Колкото по бързо си възвърнете собственото произвотство толкова по бързо ще спрете тези катаболни процеси.Естрогена пък е завишен защото тялото ни се опитва да изравни количеството тестостерон/естроген понеже нивата на тест са много по високи от нормалното, а след спирането на медикаментите нивата на естрогена остават прекалено високи.
Веки стероид си има полуживот (в форума има важна тема в която може да ги разгледате)за да започнете терапията и тя да бъде ефективна трябва да изчакате нивата му в кръвта да станат достатъчно ниски.На полуживота на последния действащ препарат до пълното му разпадане най-късно трябва да започне вашата терапия.Когато се ползват силно подтискащи препарати ,цикъла е по продължителен или дозите са големи първото нещо с което трябва да започнете е прегнил.
Прегнил HCG:(Human Chorionic Gonadotropin). "Pregnyl" dir. A.P.L., Choragon, Chorex, Gestyl, Gonadotraphon, Gonic, Physex Profasi са търговските му имена .
Произвежда се от фирмите Wyeth, Biomed PL, Ferring G. Dunhall U.S., Amsa I, Schering, Serono, Organon. Произвежда се в ампули от 1000 до 20 000 единици също така има и ветеринарен вид.Не е стероид но е доста използван .Добива се от урината на бремени жени ,не е мъжки хормон но при нас помага значително да се завиши произвотството на тестостерон и заработване на тестисите които са спрели произвотството си с него те възвръщат размерите си ако са били смалени .Прегнила е в 2 ампули в едната има прахообразна бяла субстанция когато се разреди с разтвора от другата ампула веществото става активно .Съхранява се при стайна температура но ако се смеси и не сте вкарали целия разтвор трябва да се държи в хладилник .Буквално за часове се усеща първия му пик е след 2 часа а втория след 4-5 дни ето защо най често се инжектира на всеки 4 дни.
Дозировката на прегнила може да бъде най различна някои билдери дирекно започват с 5000 ед след това продължават през 3 дни с по още 1500 или 2500 ед.Някои пък смятат че тези дози са прекалено големи и бият по 500-1000 ед 3-4пъти .Прегнила арматизира много за това трябва да се ползва с антиестрогени като тамоксифен!Други странични ефекти са водна задръжка и главоболие.Не злоупотребявайте с него ЛХ рецепторите в клетките на тестисите могат да изгубят чувствителноста си ако се ползва в големи дози или много продължително време.Но понеже ползвате синтетичен хормон ако ползвате само прегнил няма да може да възтановите произвотството ,за това трябва да накаре мозъка да даде сигнал тестисите ви да заработят.


Тук идва ролята на клостилбегита .Взема се по голяма доза в началото с цел бързото насищане в кръвта примерно една седмица 2Х50 мг след това продължавате с подържащи дози примерно 10 дена по 50 мг .Когато в терапията има прегнил винаги го използвайте след него .Когато цикъла ви е по лек може да започнете и направо с него като изключите прегнила .Страничните ефекти при разумни дози са много редки


Тук може да добавите Трибестан ,Жен Шен,Б12,Алфа липоева киселина Виагра ,левитра,Препарат за укрепване на ставите примерно като young&Flexi,Бцаа,глутамин,креатин .Разтежен хормон също може да се ползва понеже не подтиска собственото ни произвотство.Кленбутерол също се използва заради антикатаболните му ефекти ,но според някои действието му е преувеличено и дори може да попречи на възтановяването .Има и хора които правят мостове между циклите с един орален стероид най-подходящ за това е провирона .

Започвайте цикъла когато се здобите със всички препарати.След цикъла не правете кардио и намалете тренировките 3-4 пъти по около 40 мин ще са достатъчни.Спирайте първо инжексионите след това оралните препарати за по плавно излизане .


Февруари 16th, 2011, 7:22 pm
Профил
Администратор
Аватар

Регистриран на: Декември 29th, 2010, 7:52 pm
Мнения: 563
Местоположение: София
Мнение Re: Всичко за стероиден цикъл
Най-подходящите суплементи след прием на стероиди можете да видите тук - http://www.muscle-team.net/blog/?p=1291

_________________
www.Muscle-Team.net


Февруари 16th, 2011, 10:05 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ] 

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов