Explode Young & Flexi

Young & Flexi е препарат, чиито компоненти повлияват състоянието на ставния хрущял и цялата скелетно – мускулна система. Основните съставки на Young & Flexi са желатинов хидролизат, Apium graveolens, Жен-шен, калций и витамини.
Желатинов хидролизат
Желатиновият хидролизат е богат източник на аминокиселини, важни за изграждане на структурата на съединителната тъкан (кости, хрущял, кожа). Приемането на желатинов хидролизат играе значителна роля при лечението на хронично – дегенеративните ставни болести. При системна употреба на желатинов хидролизат статусът на болката се подобрява и значително намалява нуждата от употреба на аналгетици.
Apium graveolens
Другата активна субстанция Apium graveolens (екстракт от целина) съдейства за облекчаване на болката, намалява чувствителността на ставите към негативни фактори, допринася за подобряване на ставните функции. Има общоукрепващо, тонизиращо и силно антиревматично действие. Екстрактът от целина е с ярко изразен противовъзпалителен ефект и съдейства за предпазване на хрущяла от разрушаване.
Жен-шен
Жен-шенът съчетава тонизиращо действие с успокояващ ефект. Наред с чувство на бодрост през деня, при неговата употреба е налице подобрен сън. Учените са разгадали механизма на това на пръв поглед парадоксално действие: жен-шенът усилва корковите процеси в главния мозък и възстановява нормалната физиологична интеграция на възбудните и тормозните процеси в мозъка, нормализира биологичните ритми и биологичния часовник.

Жен-шенът е особено полезен при високо (в големи дози) и ниско кръвно налягане (в малки дози), анемия, артрит, храносмилателни проблеми, синдрома на мено-паузата, слаба кръвна циркулация и т.н.
Особено полезен е и за старите хора, на които дарява нови жизнени сили, повишава устойчивостта им към заболяванията и депресивните състояния, увеличавайки шансовете им за активно дълголетие.
Kалции
Добавеният калции е осбено важен за подрастващите и за жените в напреднала възраст. Калцият е макроелемент, който е широко представен в човешкия организъм (общо около 1,2 кг). 97-99 % от него участват в изграждането на костната система, а останалите 1-3 % е в йонизирана форма в кръвта и тъканите или е свързан с белтъците. Заедно с натрия, калия и магнезия той участва при съкращението на мускулите и нервната възбудимост, и сърдечно-съдовата система.

Етикет:
Предназначение: за подпомагане на съединителната тъкан в ставите при физически натоварвания и възрастови изменения
Препоръчителна дневна доза: 20g, сутрин след хранене една мерителна лъжичка
Начин на приложение: препоръчаната еднократна доза се разтваря в 200 ml вода и се изпива.
“Да не се превишава препоръчителната дневна доза!”
“Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!”
“Да се съхранява на място, недостъпно за деца!”

Състав за една доза (20 g)Желатинов хидролизат 14 gr
Декстроза 5 gr
Екстракт от корен на целина (Apium graveolens) 200 mg
Екстракт от корен на Жен Шен (Panax ginseng) 50 mg
Калциев лактат монохидрат 500 mg

Енергийна стойност за 100 g продукт- 410 kcal

600 гр
28 лв
Добави в количката

Comments are closed.