Explode Taurine Explode

Таурин е аминокиселина, която е главна съставна част на жлъчката, може да бъде открита в по-ниски количества и в тъканите. Тауринът участва в детоксификацията, защитата на клетъчните мембрани, регулирането на кръвното налягане, поддържането на структурния протеин в мускулите, а също така довежда докрай инсулиноподобната активност. След глутамина Тауринът е най-изобилстващата аминокиселина в мускулната тъкан (интересното е, че тя не е част от същинската мускулна тъкан), съществува в аминокиселинния “басейн” в мускулната клетка. Произходът на думата Taurine е от латинското „Taurus” – телец ( има се предвид бик или вол). Това се дължи на факта, че първоначално (през 1827) аминокиселината е изолирана от жлъчка на вол. Това са направили австрийските учени Friedrich Tiedemann и Leopold Gmelin.
Тауринът има редица интересни приложения в културизма – играе ролята на наподобяващ действието на инсулина агент, което означава, че може да усили метаболизма на глюкозата и аминокиселините. Тауринът подобно на креатина увеличава обема на клетката.
При хора със затлъстяване се наблюдават намалени нива на Таурин в кръвта, което може да доведе до още по-голямо увеличение на килограмите и натрупването на мазнини. Тауринът също така играе изключителна роля в клетъчното обемизиране, като по последни научни данни трикратният му прием от по 500 мг на ден може да забави протеиновия разпад.
Експериментално е доказано, че Таурин стимулира глюкозното покачване в клетките с 50%. В последните години той е обичайна съставка в енергийните напитки. Таурин често се използва в комбинация с Креатин (виж CGT ) и анаболни стероиди, поради това, че облекчава умората на мускула в напрегнати тренировки и повишава капацитета на упражнението. Тауринът спомага за по-доброто усвояване на другите добавки и подобрява клетъчната активност.
Много често се задава въпросът от какво се получава даден продукт, затова ще изясним този проблем за Таурина. Голяма част от Таурина е синтетичен. Той се произвежда от 2-hydroxyethanesulfonic acid или от реакцията на Ethylene oxide, Aqueous sodium bisulfite.
Подобно на глутамина Тауринът е считан от много учени за условно есенциална аминокиселина. Тауринът може да бъде образуван в тялото от аминокиселините метионин и цистеин със съдействието на витамин В6, но е под въпрос дали тялото може да набави оптималните нива на Таурин. Помнете, че има разлика между “нормално” и ”оптимално”. Недостигът на Таурин може да се прояви във функционалното увреждане на някои тъкани.
Интензивни упражнения, както и други видове стрес, изчерпват нивата на Таурин, затова сме убедени, че добавянето на грам или два към диетата е добра идея

Етикет:
Количество на продукта в една опаковка – 100 g
Състав: 99 %
Предназначение – подпомага и регулира протеиновия синтез, сърдечната дейност, нивото на холестерола и натрупването на мускулна маса, усвояването на глюкозата, мазнините и мастно-разтворимите витамини. Има анти-катаболен ефект.
Вкусове: неовкусен, овкусен (с вкус – Ягода)
Препоръчвана дневна доза: 2 – 3 g, разделени на два приема 30 минути преди и след тренировка, приети с течност.
“Да не се превишава препоръчителната дневна доза!”
“Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!”
“Да се съхранява на място, недостъпно за деца!”

100 гр
12 лв
Добави в количката

Comments are closed.