Explode Liquid Amino

Liquid Amino Explode представлява ензимно хидролизиран суроватъчен протеин, към който са добавени въглехидрати и не съдържа изкуствени подсладители. Суроватъчният протеин е използван като изходна суровина, защото е богат на аминокиселините глутамин и тези с разклонена верига* (валин, левцин и изолевцин). Те са известни с това, че влияят най-силно върху анаболизма (покачването на мускулна маса). Като цяло човешкият организъм по-добре “разпознава” хидролизати от млечни белтъци, отколкото от растителни (соеви), водораслови и най-вече от микробиален произход.
Ензимната хидролиза позволява както запазването на сяросъдържащата аминокиселина цистин – разрушаваща се при алкална хидролиза, така и на аминокиселината триптофан – разрушаваща се при киселинна хидролиза.

В течните аминокиселини Liquid Amino Explode степента на хидролиза**е висока – DH>40%, защото са използвани два типа ензими. За разлика от прилаганите от други фирми методи на ензимна хидролиза, тук е постигнато максимално освобождаване на BCAAS, които се класифицират като хидрофобни аминокиселини.

В последните години в научната литература се появиха някои данни за по-целесъобразното използване на протеинови хидролизати вместо приема на комбинации от всички отделни аминокиселини. Това се дължи основно на факта, че при хидролизата се запазват и получават редица олигопептиди, оказващи въздействие върху много органи и системи в човешкия организъм. От друга страна едностранното използване само на продукти с ниска молекулна маса (като свободни аминокиселини) може да доведе до храносмилателни проблеми, породени от осмотичното налягане при резорбцията им в червата.

Отношението на хидролизиран протеин към въглехидрати в Liquid Amino Explode е направено за оптимално създаване на анаболен ефект в организма. То позволява да се използва по естествен път инсулина за вкарването на аминокиселините в мускулната клетката. Еднократен прием от 50 мл. след тренировка е оптималната доза. Препаратът не е подходящ за прием от диабетици.

* Branched Chain Amino Acids (BCAAS)
** Degree of hydrolysis
Етикет:
Състав на съдържанието в препоръчителната еднократна дневна доза (50ml):
въглехидрати 43g, съроватъчен белтъчен хидролизат 5g.
Енергийна стойност за еднократна дневна доза: 266 KJ (66kCal)
Указания за употреба: при физически натоварвания, като енергиен източник за спортуващи лица.
Препоръчителна дневна доза: 1 опаковка от 50ml или 4 супени лъжици.
Начин на приложение: препоръчителната доза се изпива без или с разреждане
“Да не се превишава препоръчителната дневна доза!”
“Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!”
“Да се съхранява на място, недостъпно за деца!”

Аминокиселинен профил за 100mlТреонин 620 mg
Цистеин 250 mg
Валин 640 mg
Метионин 260 mg
Изолевцин 690 mg
Левцин 1400 mg
Тирозин 350 mg
Фенилаланин 380 mg
Лизин 1120 mg
Триптофан 100 mg

 

 

Comments are closed.